Wanneer u zwanger bent

Er treedt, vanaf het moment dat u hoort dat je zwanger bent een indrukwekkende periode aan. Dat is zeker het geval als het je eerste kindje wordt. In Nederland hoeft je zich in principe geen zorgen te maken als je in verwachting bent. We hebben in Nederland het KNOV. De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Zowel het KNOV als de verloskundige zal ernaar streven jou en je partner de beste zorg en aandacht te geven voor het ongeboren kind. In Nederland kun je gebruik maken van de meest toegankelijke, doelmatige en kwalitatief beste zorg ter wereld. Daardoor is de start van de moeder en het kind de beste basis voor een goed en gezond leven.

Wanneer je in Amsterdam woont

Wanneer je gaat bevallen in Amsterdam is het belangrijk dat als je weet dat je zwanger bent, contact opneemt met een verloskundigenpraktijk. Er zal een verloskundige met je een afspraak maken. Tijdens de kennismaking worden er vragen gesteld over je gezondheid en die van je partner. Ook de gezondheidstoestand van de andere familieleden komen aan bod. Nadat alle vragen zijn gesteld, zal de bloedruk en het gewicht worden gemeten. Ook wordt bekeken hoelang je al zwanger bent. Er wordt uitgelegd wat er allemaal gaat gebeuren tijdens de zwangerschap, bij de bevalling en daarna.

Efficiënt en goed te werk gaan

De KNOV, wat staat voor Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen, behartigt de belangen van iedereen die werkzaam is in dit beroep. Het streven van de organisatie is de best mogelijke geboortezorg. Hierbij kan gedacht worden aan de zorg voor een zwangere vrouw, maar ook zorg voor de partner en het nog ongeboren kind. Voorop staat zorgprofessionals het werk efficiënt en zo goed mogelijk kan doen. Verloskundigen spelen een belangrijke rol in een goede start voor een pasgeboren baby en draagt bij aan een gezond leven.

Comments zijn uitgeschakeld.