oksel

Je bent echt niet de enige die zo nu en dan eens flink zweet; na het sporten, tijdens een goede wandeling, in stressvolle periodes… Maar voor sommige (en daarin ben je ook heus niet de enige!) blijft het niet bij zweten tijdens ‘logische’ situaties, maar komt overmatig zweten vaker voor dan eens. En dat kan nog wel eens voor ongemak zorgen (hoewel dat natuurlijk echt niet nodig is!). We leggen graag het een en ander uit over overmatig zweten én hoe je dit met een efficiënte behandeling zou kunnen reduceren. Lees met ons mee!

Zweten doen we allemaal en is een natuurlijk afkoelsysteem van het lichaam waar transpiratie bij komt kijken. Eigenlijk kan je zweten bij de mens zien als zee bij een kustlijn; het is niet meer dan logisch! Helaas is er bij overmatig zweten (ook wel hyperhidrosis) genoemd, geen exacte reden voor zweten, wat mensen vaak als ongemakkelijk, beschamend of problematisch zien. Gelukkig zijn er vele manieren om overmatig zweten te verminderen; zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een Miradry behandeling. Deze behandeling is inzetbaar om overmatig zweten te verhelpen.

Wat is een Miradry behandeling precies?

Het gebruik van een Miradry is één van de meest effectieve behandelingen tegen overmatig zweten onder de oksels. Een Miradry behandeling is zo effectief, dat het overmatig zweten zelfs volledig kan stoppen!  Maar hoe werkt het dan precies? Simpel; tijdens een behandeling komen de over producerende zweetklieren in aanraking met gedoseerde warmte, door middel van elektromagnetische energie. De warmte die door de huid doordringt tot de zweetklieren zal blijven aanhouden. Hoewel de zweetklieren worden blootgesteld aan veel warmte, wordt de huid uiteraard wel beschermd tegen oververhitting door het gebruik van een waterkoelsysteem!

zwetenDus de klieren worden verwarmd… en dan?

Een Miradry behandeling zal ongeveer 60 minuten duren, de huid wordt voordat de behandeling van start gaat verdoofd. De verdoving wordt ingezet zodat de behandeling vrijwel pijnloos uitgevoerd kan worden, en daardoor is de herstelperiode ook minimaal! Of er meerdere behandeling dan één nodig zijn, hangt af van de resultaten van de eerste behandeling. Tijdens de behandeling wordt een groot gedeelte van de zweetklieren uitgeschakeld; na de behandeling wordt bekeken of het aantal uitgeschakelde zweetklieren voldoende is om het overmatig zweten te stoppen. Zo niet? Dan dient de behandeling nogmaals uitgevoerd te worden!

En na de behandeling dan?

Uiteraard (zoals bij vele behandeling) is het van groot belang dat je goed op jezelf let tijdens de herstelperiode en nazorg. De oksels worden na een behandeling met icepacks behandeld; dit zorgt ervoor dat de zwelling minimaal is. Je mag er zelf voor kiezen om pijnstilling te slikken de eerste dagen na de behandeling en daarnaast is het verstandig om de huid goed te blijven koelen!

Comments zijn uitgeschakeld.