krultang

Sommige vrouwen gebruiken krultangen, hot rollers of andere haarstyling tools om mooie springerige krullen te maken, en sommige vrouwen hebben een hoofd vol met natuurlijke krullen. Als je een van die gelukkige vrouwen bent die van nature krullend haar hebben, weet je waarschijnlijk dat het niet zo glamoureus is. Krullend haar staat erom bekend dat het meer gevoelig is voor gespleten haarpunten en kroes, wat het stylen en het hanteren ervan behoorlijk uitdagend maakt. Daarom hebben we besloten om de beste 7 haartips en -trucs te verzamelen die je helpen om je krullen gezond, mooi en glanzend te houden. 

Gebruik een breedtandkam

Elke gekrulde vrouw weet dat een haarborstel zeker niet haar beste vriendin is. Haarborstels staan bekend om het verpesten van de kruldefinitie en het laten lijken op een kroezelige puinhoop. In plaats van het gebruik van een haarborstel, gebruik je een brede kam om je haar zachtjes te ontwarren voordat je je haar wast, dit zal je helpen om het klitten van het haar te verminderen tijdens het douchen. U kunt ook uw vingers gebruiken om uw haar zachtjes te kammen als het nat is.

Wees niet bang om een shampoo over te slaan.

Het is zeer aan te raden om het haar niet elke dag te wassen, vooral voor gekrulde meisjes. Krullend haar heeft een droge uitstraling, en het haar wordt overmatig beschadigd door de natuurlijke oliën, waardoor het nog droger wordt en vatbaarder voor breuken. Probeer uw haar eens in de twee of drie dagen te wassen met een milde shampoo en zorg ervoor dat u alcohol- en sulfaatvrije shampoo en conditioner gebruikt. U moet ook overwegen om uw haar mee te wassen met een reinigende conditioner in plaats van uw krullen te wassen met shampoo.

Blijf uit de buurt van katoenen handdoeken

Gewone katoenen handdoeken zijn gewoon te ruw voor uw haar en kunnen haarbreuk en gespleten haarpunten veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een oud t-shirt of een microvezel-harddoek om je haar in te wikkelen na een douche. Dit zal niet alleen al het overtollige water van uw haar weken zonder het te beschadigen, maar het zal ook uw haar veel zachter laten.

Zet uw haardroger mondstuk op een Diffuser

Of u nu uw krullen wilt stylen of ze gewoon snel wilt drogen na een douche, zorg ervoor dat u een haardroger met een aangebouwde diffuser gebruikt. In tegenstelling tot een gewone haardroger, die uw krullen kroezend kan maken, vermindert de haarverspreider daarentegen, indien correct gebruikt, de kroezigheid en behoudt de natuurlijke vorm van uw krullen.

Leave-in Conditioner

Door de ongelijkmatige vorm van krullend haar verspreidt het natuurlijke talg zich niet over de hele haarschacht van krullend haar, waardoor het droger, breekbaarder en meer vatbaar voor kroeshaar is dan andere haartypes. Daarom is het uiterst belangrijk om uw haar te hydrateren en uw krullen te allen tijde gehydrateerd te houden.

De beste manier om uw krullen gehydrateerd te houden is door een leave-in conditioner aan te brengen samen met uw haarstylingproducten na elke wasbeurt. U kunt zelfs een paar druppels kokosnootolie of arganolie gebruiken, of een ander product naar keuze, zolang ze vrij zijn van agressieve ingrediënten die uw haar kunnen beschadigen, zoals siliconen, alcohol en sulfaat.

Diepgaand bevochtigen

Een andere geweldige manier om uw krullen gezond en springerig te houden is door een diep conditionerend haarmasker toe te voegen aan uw wekelijkse haarverzorgingsroutine.

Breng een keer per week een haarmasker naar keuze aan op uw haar, u kunt zelfs uw eigengemaakte haarmasker gebruiken en het minimaal 20 minuten laten staan voordat u uw normale haarwasroutine volgt.

Omarm de kraaktechniek

Als het gaat om krullend haar, is krassen de sleutel tot het toevoegen van volume en het verbeteren van de vorm van je krullen. In feite zou het krabben deel moeten uitmaken van uw hele haarverzorgingsroutine. Ten eerste moet u overtollig water van uw haar krabben wanneer u uit de douche stapt, vervolgens moet u uw haar krabben wanneer u haarstylingproducten toepast, en ten slotte moet u uw haar krabben wanneer u een haarverspreider gebruikt.  

Comments zijn uitgeschakeld.